23 de nov. 2009

Promeses de l'est

Títol original: Eastern Promises
Gènere: Thriller
Nacionalitat: Canada, Regne Unit, USA
Any: 2007
Director: David Cronenberg
Guió: Steve Knight
Repartiment: Viggo Mortensen, Naomi Watts, Vincent Cassel, Armin Mueller-Stahl, Sinead Cusack, Jerzy Skolimowski


Sinopsi: La pel·lícula ens presenta una de les famílies més importants d’una organització mafiosa russa, encapçalada per Semyon (Armin Mueller-Stahl), l’amo d’un car restaurant rus, a Londres. Anna Kithrova (Naomi Watts), una vetlladora que treballa a un hospital del nord de la ciutat, es veu afectada per la mort d’una adolescent que va donar a llum a una nena. La mare, una noia russa, no se sap d’on ha sortit, així que la filla queda orfe. L’Anna es veu obligada moralment a buscar algun familiar a través del diari de la noia russa, que és l’únic que portava a sobre quan va morir. L’Anna, involuntàriament, anirà descobrint masses coses, i desencadenarà la ràbia de la perillosa organització. Nikolai (Viggo Mortensen), el xofer de la família, es veurà atrapat entre la seva lleialtat per la família i el seu amor per l’Anna.

Comentari: Una pel·lícula genial, on la primera escena ja no deixa indiferent (ja ho veureu). “Promeses de l’Est” és la germana de “Una història de violència” ja que David Cronenberg ha impregnat les dues d’un ritme similar, i les ha dotat del mateix fil vertebral: són històries de violència, i els seus protagonistes són homes bons que no ho poden ser. Viggo Mortensen es troba davant una de les seves millor interpretacions. Protagonitza una de les escenes que probablement passaran a la història del cine, sense exagerar. A una sauna i sense tovallola (quan la veieu, ho entendreu). Per altra banda, Vincent Cassel protagonitza segurament un dels millors papers en tota la seva carrera. En definitiva, una esplèndida pel·lícula molt i molt recomanable, i que segurament no us deixarà indiferents.


2 comentaris:

Puff ha dit...

estik d'acord amb tu sergi, un film extraordinari que si hi pares a pensar no té cap escena inecessaria, totes diuen qelcom i et mostren qelcom... l'he vist un parell de cops i em segueix sorprenent la qualitat que derrama en tots els aspectes.

Man in the dark ha dit...

El recomano infinitament, és imprescindible!